Ga naar boven

Proefvakken asfalt gevuld

In september en begin oktober zijn in totaal zes proefvakken van ieder 1500 m2; drie in de zeedijk tussen Westhoek en Zwarte Haan en drie op de Noorderpier bij Harlingen. Aannemersbedrijven Boskalis, Abbink Terschelling, Heijmans en Strukton Civiel reageerden eerder dit jaar op een aanbesteding en droegen verschillende innovatieve oplossingen aan die de komende jaren beproefd gaan worden.

Voor de Kennis en Innovatiedag op 20 november maakte het HWBP een filmpje over dit onderzoek naar asfaltinnovatie. Projectleider Jan Hateboer en aannemer Geert Abbink van Abbink Terschelling lichten de samenwerking tussen waterschap en de markt toe.

 

Monitoring

Momenteel voeren we een aantal proeven uit om te bepalen of de innovaties voldoen aan de randvoorwaarden van onder andere het WBO (0-meting). Dat betreft bijvoorbeeld valgewichtdeflectiemetingen en testen op vochtgevoeligheid. De komende vijf jaren worden de proefvakken gemonitord. Ieder jaar vindt een inspectie plaats en na stormen voeren we extra inspecties uit. In het laatste jaar (2024) gaan we de proefvakken weer uitgebreid beproeven (1-meting.)

<< Ga terug naar vorige pagina
© 2021 POV Waddenzeedijken - Project Overstijgende Verkenning HWBP | Copyright | Ontwerp & Ontwikkeling Custard.nl