Ga naar boven
Als er geen dijken zijn, dan zou meer dan de helft van Nederland onder water staan. Hoe bouw je een dijk? En hoe test je of dijken stevig genoeg zijn om een superstorm te weerstaan? Maurice neemt een kijkje bij een golfmachine die de hoogste kunstmatige golven ter wereld kan maken! Klik hier om de aflevering te bekijken.  
Bijvoorbeeld in Friesland tijdens de POV-dag op donderdag 20 september in Leeuwarden. Tijdens deze dag staan ontmoeting, kennisdelen en omdenken centraal. In de ochtend kunt u tijdens een speciaal voorprogramma kennismaken met Fryslân, Culturele Hoofdstad Leeuwarden en met elkaar! Bijvoorbeeld tijdens een schaatsclinic in de Elfstedenhal, een stadswandeling langs de hoogtepunten van Leeuwarden Culturele Hoofdstad of een cursus ijs met de ijsmeester van de Friesche IJsbond. In de middag kunt u kiezen uit verschillende masterclasses, fasterclasses en ronde tafelgesprekken van de 7 Projectoverstijgende Verkenningen en het Hoogwaterbeschermingsprogramma in Nederland. En krijg antwoord op de vraag wat de verschillende POV’s allemaal

Ga naar ‘als je de weg kwijt bent, kom je nog eens ergens’ >>
Onderzoeker Nils van Rooijen van POV-Waddenzeedijken vertelt erover Nils (rechts) laat presentatrice Milouska de wortels van gras zien De dijk bekleden met verschillende soorten gras. Voor de stevigheid, maar ook voor meer kleurige bloemen waar insecten van profiteren. Nils van Rooijen van de Radboud Universiteit in Nijmegen onderzoekt welke grasmengsels het beste zijn om de Waddenzeedijken te bekleden. Daarover valt van alles te vertellen, en dat deed hij. Woensdagochtend 4 juli stond hij met Milouska van BNN Vroege Vogels op de dijk. Verschillende soorten gras op de dijk We herkennen het allemaal wel, het groene, egale ‘biljartlaken’ dat over de dijk ligt.

Ga naar de waddenzeedijk met gras bekleden >>
© 2018 POV Waddenzeedijken - Project Overstijgende Verkenning HWBP | Copyright | Ontwerp & Ontwikkeling Custard.nl