Ga naar boven

Het onderzoek Rijke Dijk heeft in het voorjaar een bijdrage geleverd aan de Nederlandse natuurserie ‘Wildernis onder water’. Onze omgevingsmanager Esther Dieker laat zien hoe we de pilot integreren in de dijkverbetering Eemshaven-–Delfzijl. De EO heeft de serie gemaakt en zendt zes nieuwe afleveringen uit in december. De nieuwe reeks wordt ingeleid met herhalingen van vorig jaar.Esther Dieker is te zien op 17 december in aflevering 3: ‘Onzichtbare natuur tussen zee en land’, om 19.45 uur op NPO 2.

Zes thema’s
In de nieuwe reeks die woensdag 12 december is gestart, wordt de kijker meegenomen aan de hand van zes thema’s. Dit zijn ‘Het geheim van de beek’, ‘Onzichtbare natuur tussen zee en land’, ‘Lang leve de regen’, ‘Onder water in de boerensloot’, ‘Op de bodem van de Zuiderzee’ en ‘Historisch water’. Het programma doorkruist Nederland om te onderzoeken wat waternatuur precies is en wat er nodig is om deze in stand te houden. De serie is een ode aan de schoonheid van ons land met nooit eerder vertoonde, spectaculaire beelden van het landschap onder water. Van grote natuurgebieden als de kusten van het IJsselmeer of de veengebieden in Friesland tot kleine kaveltjes op het boerenland van Noord-Holland of de beekjes in Limburg, onder water is het landschap steeds anders dan je denkt. En overal is iets nieuws te ontdekken, zelfs in de industriële havens van Amsterdam of het gewone slootje om de hoek.

Filmploeg Wildernis onder Water

Wanneer te zien?
‘Wildernis onder water’ telt in totaal twaalf afleveringen van 25 minuten en is in december van maandag tot en met donderdag te zien om 19.45 uur op NPO 2.

 

<< Ga terug naar vorige pagina
© 2020 POV Waddenzeedijken - Project Overstijgende Verkenning HWBP | Copyright | Ontwerp & Ontwikkeling Custard.nl